vanhaenglanninlammaskoirat EST.1986

old english sheepdogs 

UUTISIA 14.8.2023

 

 

Elokuu Ja taas iloinen uutinen näyttelysaralta; Taavi ROP-RYP3 Kuopion KV-näyttelyssä! ONNEA jälleen kerran Katja ja Janina! 8.8. meille syntyi pentuja, emo ja pennut jaksavat oikein hyvin.

 

Kesä-heinäkuu ja ensimmäinen uusi FI MVA tänä vuonna: Blockhead´s Mr Fantastic eli kotoisammin Taavi sai ekaa kertaa avoluokassa ollessaan sen tarvittavan yli 2-v sertin. Siskonsa Kerttu eli B. Merryweather sai ERIn ilman SAta kun tuomarin mielestä se on liian pitkä. Oli miten oli, niin yrittänyttä ei laiteta eli uutta matoa koukkuun vielä tänä kesänä! :) JA seuraavassa Mikkelin kaikkien rotujen näyttelyssä se viimeinen serti tuli eli nyt myös Kerttu on FI MVA! Taavi oli jälleen RYP3 isossa 1-ryhmässä! Hienoa! 

 

Telma kävi tiineysultrassa ja saamme pentuja elokuun alkupuolella. Näistä lisää pentusivulla.

 

Huhti-toukokuu Kävimme Jenni N ja Jenni W kanssa EDS23 turneella, josta riittää puhumista vielä pitkään ja kenties nauramme sille vielä paljon. Sen enempää matkakertomuksesta, mutta tuloksissa Kertun suhteen meni melko kivasti; se oli kaikkina kolmena päivänä ainoana koirana luokkansa eka, yhtenä päivänä ei tullut SA:ta, muina tuli ja viimeisenä päivänä Vara-Sertti. Kuvassa Kerttu "parhaassa" turkinvaihtovaiheessa.

 

Meille tuli uusi karvainen kaveri taloon; kävin toukokuun alussa hakemassa pennun Portugalista, nimeltänsä Molly - virallisesti SeaLords Over The Moon. Molly on tanakka pakkaus täynnä iloa ja rakkautta. Se on syntynyt 5.3.23 eli pentunen vielä pitkään.

 

Helmi-maaliskuu ja kevättä alkaa olla jo hiukan ainakin auringonvalon suhteen. Riika 2 x KV: Telma eli Blockhead´s Kiss With Love on uusi Baltian & Latvian Valio! 

 

Kerttu kävi lonkka- ja kyynärkuvissa ja tulokset olivat hienot HDA, OD 0/0. Silmät tutkitaan myöhemmin tämän vuoden aikana. Myös veljensä Taavi eli Blockhead´s Mr Fantastic sai terveen paperit: HDA/B, ED 0/0 ja terveet silmät.

 

Helgan astutus ei onnistunut, päivät eivät olleet kohdillaan. Uusi yritys puolen vuoden kuluttua. 

Helmi19.7. päivitys

TAMMI-HELMIKUU 2023 ja talvi meillä täällä Mikkelissä. Kelit ovat olleet tosi haastavat, liukasta, märkää, pakkasta ja lunta. 

Ensimmäinen "disney" pennuista eli Kerttu B.Merryweather kävi lonkka- ja kyynärkuvissa erinomaisin tuloksin: A/A lonkat ja 0/0 kyynärät. ONNEA paljon Tytille ja kiitos kun veit Kertun kuviin. Näissä merkeissä vuoden kuluttua voimme suunnitella pentuetta ♥

 

JOULUKUU

Vuoden viimeinen näyttelyviikonloppu oli, Messukeskus Helsinki tarjosi koiraväelle kolme eri voittajanäyttelyä - olin ilmoittanut Telman jokaiseen, mutta sattuneesta syystä en vienyt sitä sinne vaan suuntasin "turistina" lauantain näyttelyyn. Oli kiva tavata ystäviä, joita ei ole nähnyt pitkään aikaan. 

 

HELSINKI VOITTAJA -22: Taavi eli Blockhead´s Mr Fantastic voitti juniorit ja rodun! Uusia titteleitä tuli viikonlopun aikana: HeV-22, HeJV-22 ja JV-22. Onnea Katja ja Janina!! PMV-22 näyttelyssä isä Toivo eli Blockhead´s I Am Love oli PU3 ja tuomari ei sijoittanut yhtään junnua jatkoon. Lämpimät onnittelut vielä kerran Katja ja Janina!! 

 

LOKA-MARRASKUU 2022

Narva 2 x kansallinen näyttely 26.-27.11. ja tällä kertaa Kertun alias Blockhead´s Merryweather kanssa ja hienosti meni! Kerttu oli molempina päivinä ROP, ROP-juniori ja sai viimeisen Viron JunValio arvoon tarvittavan sertifikaatin sekä Viron sertin, joka jäi ns lepäämään. 

 

Kävimme Telman kanssa Riikassa ja valitettavasti tuomari oli vaihtunut turkkilaiseksi herraksi - Telma on: liian lyhyt (??), maskuliininen (??) ja jopa karvalaatukin on huono (???) eli tyhjää olisi saanut hakemattakin ;)

 

SYYSKUU 2022

Kerttu eli Blockhead´s Merryweather oli ensimmäisellä ulkomaan reissulla Tallinnassa, jossa oli kaksi KV näyttelyä. Seuraneitinä oli ihastuttava Sessa, joka oli molempina päivinä ROP ja Kerttu oli ROP-juniori, sai 2 junnusertiä sekä 2 junnucacibia ja sijoitukset molempina päivinä Paras narttu 2.  Vei voiton aikuisemmasta valionartusta, ja varsinkin italialainen tuomari Alessandro Zeppi ihastui Kerttuun, sanoen sen olleen ropin arvoinen, mutta valionarttu oli ns valmis eikä junioria isoon 1-ryhmään hän halunnut laittaa. Ihan ymmärrettävää, onhan Kertun turkkikin aika "vaiheessa" :)

 

ELOKUU 2022

Lappeenranta ryhmänäyttely, tuomarina Päivi Eerola; Telma eli Blockhead´s Kiss With Love ROP ja tyttärensä Kerttu eli Blockhead´s Merryweather oli ROP juniori, uusi Juniori MVA ja toinen serti Kertulle. Onnea Tytille & tausta-"täteille" :) 

Imarteleva arvio tuomariltamme Telmasta: "Kaunis narttu. Tyyppi erinomainen. Hyvin tyypillinen narttumainen pää. Sopiva kaula. Erinomainen eturinta. Kaunis, tyypillinen ylälinja. Sopiva raajaluusto. Tehokas, maatavoittava liikunta. Esiintyy kauniisti edukseen, hyvässä kunnossa. Miellyttävä kokonaisuus" Telma pääsi neljän parhaan 1-ryhmäläisen joukkoon, mutta finaaliin asti ei. Hyvä näinkin!

 

Kävimme 5.-7.8.22 Liettuassa Druskininkain näyttelyssä Telman kanssa ja tuloksena Liettuan muotovalio sekä aikanaan vahvistettava kansainvälinen muotovalio. Sain myös uutisia Kuopion näyttelystä; Taavi eli B.Mr Fantastic käväisi siellä voittaen joka päivä ROP junioriluokan, palkittiin myös Nord-sertillä. Onnea Katja!!

 

KESÄ-HEINÄKUU 2022 

Helgan MyDogDNA vastauksetkin tulivat: kaikki tulokset normaalit eli terve.

Telma eli Blockhead´s Kiss With Love valioitui Kangasniemellä 26.5. ja heinäkuussa kävimme Eestissä Imaveren Kansainvälisissä näyttelyissä, joissa molemmissa Telma eli VSP saaden Cacibin sekä Viron sertin - poikansa Taavi jatkaa voittokulkuaan ollen molemmissa näyttelyissä ROP, Viron junnusertit ja uusi EE JunMVA! Onnea Katja ja Janina! 

Telman kanssa tarkoitus mennä tämän vuoden puolella joihinkin näyttelyihin, katsotaan mitä muut tuomarit pitävät siitä :) Yritämme KV valionarvoon oikeuttavat cacibit kasaan... 

TOUKOKUU

Jo kaksi vuotta mennyt maailmanlaajuisen pandemia-aallon kanssa, tämän suhteen alkaa hieman helpottaa, mutta sitten syttyi sota Euroopassa ja taas maailmantilanne on erittäin huolestuttava.

Koiranäyttelyt alkavat pian normalisoitua ja niihin on tarkoitus osallistua mahdollisuuksien mukaan. Telma kasvattaa turkkiaan, pituutta puuttuu, mutta muuten olisi ihan "showkunnossa". :) 

Puolisiskonsa  Helga on edustanut hyvin saaden Virosta ensimmäiset sertinstä sekä ensimmäisen Cacibinsa. Helga tullaan näkemään myös Suomen näyttelyissä, joten jännitystä riittää. Helga ja Telma ovat Lilyn lapsenlapsia, eri isät heillä.

Näyttelyt alkavat taas kuulua jollakin tavalla "rutiineihin" ja kiitollisena kasvattiemme omistajien aktiivisuudesta voin kertoa hyviä uutisia. Taavi eli Blockhead´s Mr Fantastic on käynyt kolme mahdollista, virallista näyttelyä ollen jokaisessa ROP sekä JunROP, se sain heti kaksi sertifikaattia aikuisvalion arvoa varten aikanaan ja sai kolmannen Junnu-sertin 14.5. ollen nyt FI Juniori Muotovalio. Onnea Katja & Janina!!!

Helga eli Blockhead´s Lovely Every Day sai heti kun mahdollista viimeisen sertinsä ja on nyt FI Muotovalio! Onnea Eveliina & Kenneth!!! 

Taavin ollessa ROP, Telma oli VSP Parikkalassa saaden sertin ja nyt sitten se viimeinen serti olisi saatava. Kerttu Taavin sisko eli Blockhead´s Merryweather oli äitinsä jälkeen PN2, vara-sert ja Juniori Serti. Onnea Tytti!!

Telma aloittikin sitten jo juoksunsa näyttelypäivänä - emme astuta sitä tähän juoksuun, vaan seuraavasta on tarkoitus; noin 6.5 kk kuluttua siis.

3.4.22

Olin Jennin kanssa Kajaanin KV näyttelyssä, Jennillä oli Minni ja Selina mukana ja minä "turistina", koska Telman viime vuoden pennuista yksi oli ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa.... Taavi eli Blockhead´s Mr Fantastic oli nyt nimensä veroinen!!! Vain 9 kk ikäisenä Taavi teki ns hattutempun ollen ROP+ROP-juniori! Näin ollen kaksi sertiä oli Katjalla ja Janinalla kotiin viemisinä, MAHTAVAT onnittelut teille ja Taaville!

 

4.3.22 Surun päivä....

Meidän rakas perheenjäsenemme Lily on nyt koirien taivaassa, sen vaivat alkoivat olla pahat ja laskimme sen pois kivuistaan. Ikävä on kova ja kyyneleet herkässä....

Uusi Suomen Muotovalio

Blockhead´s Lovely Every Day, ´Helga´HDA, ED0/0, MDD: terve

Uusi Suomen Muotovalio

Blockhead´s Kiss With Love, ´Telma´ HDA/B, ED0/0, MDD: terve

Vasemmalla Kerttu ja oikealla

Chandonella Bellablue "Sessa"

Mikkeli kr 22.7.23 ROP Blockhead´s Mr Fantastic & VSP Blockhead´s Merryweather

Blockhead´s Mr Fantastic RYP 3, ryhmätuomari Jari Partanen/Mikkeli kr 22.7.2023