Pentusivu 

Pienimuotoista kasvatusta vuodesta 1989, "päärodun" ollessa vanhaenglanninlammaskoirat. Vuosien varrella meillä on ollut myös coton de tulear- rotua sekä kaksi englanninbulldoggi pentuetta; nämä ovat jääneet ja uutena tuli noin viisi vuotta sitten havannankoira. Ensimmäinen pentue syntyi 31.7.2018 ja tulevaisuus näyttää tuleeko jatkossa lisää ja jos, niin montako pentuetta. 

PENNUT myydään kolmeen kertaan madotettuina, rekisteröityinä SKL:oon ja mukaan tulee pentupaketteja sekä -ohje. Ostajien odotamme tulevan katsomaan pentuja ennen päätöstä hankkia JUURI tämä rotu, se on siinä vaiheessa vaatimuksena. 

havannanpennut_2vk.jpg
Isoin uros eli Dino.jpg

Molemmat rodut ovat turkkirotuja ja jo harkintavaiheessa tulee miettiä, että jaksaako ja haluaako turkin kanssa viettää joskus tuntejakin viikossa - tämä ei ole pelkästään ulkonäkö kysymys vaan koiran ihonkin kannalta harjaus on tuikitärkeä. Eli mikäli aiot pitkäkarvaista rotua, mieti tarkoin ennen hankintapäätöstä. 

Kasvattajalta tulee niin paljon apuja, kuin se on mahdollista, kannattaa laittaa muistiin muutamat pienet vinkit. Kun koira vaihtaa pentukarvan ns juniorikarvaan, alkaa yleensä vaikein vaihe ja tässäkin voin sanossa, että sinnikkyys palkitaan ja lopussa kiitos seisoo!

Kaikki pennut tulee opettaa tapakäytökseen, kynnet tulee saada leikattua säännöllisesti ja kaikki muut hyvän koiranelämän alkeet opetellaan jo pentuiässä! 

DSC04678.JPG

Mietitkö pentua?

 

Jokainen pennun kyselijä pyydetään käymään paikalla toteamassa minkälaiset pennut meillä on, minkälaisissa olosuhteissa koiramme asuvat ja millaisia ihmisiä me oikein olemme. Ja vielä tämänkin jälkeen kummallakin osapuolella on mahdollisuus sanoa ´ei´, jos siltä tuntuu..

Sitova pentuvaraus sovitaan henkilökohtaisen käynnin jälkeen. Asiaan kuuluu myös ns varausraha, josta sovimme käynnin yhteydessä. Varausraha sitoo niin ostajan kuin myyjän ja saat juuri sen pennun, jota sinulle on luvattu.

Meille pennut ovat sydämen asia; niitä hoivataan ensimmäiset viikot vierihoidossa. Lapsenlapset saavat aikuisten valvonnassa käydä tutustumassa noin viikon-10 päivän ikäisiin pentuihin. Kuvassa on Eemil tyttärenpoika, joka on innokas huolehtimaan ja rakastamaan jokaista meillä syntynyttä pentua.

eemiljapentu.jpg
Ennen pennun varaamista ja luovutusta, mihin sinä olet valmis sitoutumaan?

 

Pennut myydään ensisijaisesti perheenjäseniksi, lemmikeiksi ja kavereiksi. Näyttelyt eivät ole vaatimuslistallamme, vaikkakaan sen suhteen en pahaksi pane... ;) Jos olen samaan näyttelyyn menossa, autan sen minkä voin ja esitysapua on myös aina saatavilla!

 

Koiran kanssa on mahdollista tehdä kaikkea muutakin mikäli näin haluaa. Agilityn ym hyppylajin suhteen olisi kuitenkin hyvä tietää mikä se luuston tilanne on eli lonkat ja kyynärpäät olisi hyvä olla tutkittuna - jos on nivelissä esim löysyyttä niin hypyt ja pomput eivät välttämättä ole hyväksi.

 

Terveystutkimusten suorittaminen kuuluu mielestämme jokaisen koiranostajan velvollisuuksiin. Näitä ovat lammaskoirien kohdalla lonkka- ja kyynärpääkuvaukset sekä mielellään kahdesti elämänaikana tehdyt silmätarkastukset.

Erittäin tyytyväiseksi kasvattajan tekee myös erinäiset muut geenitestit: PCD, CA, MDR1 sekä EIC. Kolme ensiksi mainittua sisältyy MyDogDNA testipakettiin ja se "avaa" monta muuta tietoa koirasta, sen monimuotoisuudesta jne.

 

PENTUJEN KASVATTAMINEN EI OLE PELKÄSTÄÄN sitä, että "teenpä tuosta koirallani pennut"! Se on huolellisten jalostusvalintojen, mietinnän ja terveystulosten seuraamisen tulosta. Ajatukseni on aina jokaisen yhdistelmän kohdalla, että "palveleeko se rotua, omaa kasvatustyötä, jätänkö kotiin/sijoitukseen pennun" eikä pentuja tulisi ajatella hetkellisen mielijohteen perusteella tai, että kotona on sopivasti narttukoira tätä tarkoitusta varten.

Pennut saavat usein lapsikontakteja, koska meillä on kaksi lastenlasta, jotka rakastavat ja haluavat hoitaa pentuja heti kun silmät aukeaa ja pennut alkavat olla "oikean koiran" näköisiä. He pitävät huolen "duunista" ... kiinnostus eläimiin on suuri molemmilla. :)

 

 

Toivomme pennunostajien pitävän yhteyttä elämänaikana, ei tarvitse "naimisiin mennä" - mutta kyllä kasvatin elämä kiinnostaa aina! Myös joskus kiperissäkin kysymyksissä kannattaa ottaa yhteyttä kasvattajaan, me olemme sitä varten ja yritämme auttaa parhaamme mukaan! TERVETULOA TUTUSTUMAAN MEIHIN, ERITOTEN KOIRIIMME!