happyholidays.png

UUTISET 

 
JOULUKUU 

Pian on Joulu ja vuoden pimein aika, päivä alkaa pitenemään kohti vuotta -21 ja (toivottavasti) maailmanlaajuinen koronapandemia alkaa laantua. Ensimmäistäkään koiranäyttelyä ei ole tiedossa, pieni toive ehkä Baltian maissa vierailuun. Pysykää terveinä, ystävät ja kaverit, mukavaa Joulun odottelua! MEILLE SYNTYY havannanpentuja vuodenvaihteessa, iloinen asia siis tiedossa.

LOKAKUU

Näyttelyt on peruttu koronaviruksen takia koko Suomesta ja pääosin lähimaista. Eli kotona on oltu eikä ihmeitä ole tapahtunut - paitsi Elsa-havannatytön astutus lokakuun lopussa. 

SYYSKUU

Tuusniemen ryhmänäyttely 19.9. ja näillä näkymin koronaviruksen takia niitä viimeisiä, jos Lahti pidetään. Telma oli ainoa rodun edustaja ollen ROP ja sai sertin. Ryhmään emme jääneet koska alkoi tuulemaan rajusti ja luvattu vesisadekin jo muutaman pisaran pudotti. Onneksi lähdimme, koska se oli ryhmien aikaan ripotellut enemmänkin sadetta... ISO kiitos Janinalle Telman esittämisestä ja onnittelut Uunon sertistä!

Nyt on siis tällä haavaa näyttelyt tässä, mikäli Lahti perutaan. Messukeskus ja kaikki muut sisänäyttelyt ovat peruttuja :(  

 

Postista saapui sekä Eestin Juniori MV että Latvian Juniori MV diplomit Telmalle. 

Korona-aikaa eläessämme on suurin osa Suomen näyttelyistä peruttu ja vain kahteen ryhmänäyttelyyn syyskuun aikana on Telma ilmoitettu. Toinen oli 13.9. josta saimme PN2 sijoituksen sekä vara-sertin. Näitä vara-sertejä onkin jo kertynyt... koskahan olisi sen "oikean" sertin aika? ;) 

ELOKUU

Ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä sitten covid19 epidemian alun. Nyt olimme Tallinnassa kv-näyttelyssä 15.-16.8. Ensimmäisen päivän tulos oli Toivo (Blockhead´s I Am Love) oli VSP, Telma (Blockhead´s Kiss With Love) oli PN3 saaden vara-cacibin > muuntuu varsinaiseksi Cacibiksi koska ROP narttu on C.I.B. Näin ollen voimme alkaa laskea mahdollisen C.I.B valion saavuttamisen olevan mahdollista 16.8.2021. 

Toisena näyttelypäivänä Toivo oli ROP, Telma VSP ja Toivo viimeisteli päivän hienosti voittaen ryhmän! Mahtavaa, onnea Katja & Janina! 

HEINÄKUU

25.7. Havannankoira Elsa eli Mamitas I´m So Special kävi silmä- ja polvitutkimuksissa ja tulokset hyvät: 0/0 polvet, terveet silmät. Luonamme vieraili myös Jaana Daalian kanssa, olipa kiva nähdä molempia ja olin ilahtunut miten kivan oloinen ja näköinen Daalia on! Sen vanhemmat ovat meidän Vellu ja Lily

Daalia eli Blockhead´s Josephine  jalostustietokannassa

*UUSI KANSAINVÄLINEN VALIO* Blockhead´s I Am Love eli Toivo sai vahvistuksen C.I.B tittelistään, lämpimät onnittelut Toivon omistajille Katjalle & Janinalle! Toivo on meidän viimeisten pentujen puoliveli eli samasta isästä pakasteella syntynyt. 

Myös iloinen uutinen pevisa-rintamalta: Telman veli Alf eli Blockhead´s Kiss Me Quickly kävi tutkimuksissa saaden A/A lonkkatuloksen ja 0/0 kyynärpäät. Kiitos Leena ja onnea terveestä kaverista! 

TOUKOKUU

Vanhaenglanninlammaskoiran pentue syntyi, 1+4, ja kaikki hyvin pentulaatikossa. Havannapentue 2+4 tekee lähtöä uusiin koteihinsa, paljon onnea tulevaisuudelle kaikille! 

 

MAALISKUU

Kävimme Vienon kanssa reissussa, 3.4. on tiineysultra... josta selviää oliko onnistunut reissu eli ei. Havannankoira Helmin masu kasvaa ja synnytys alkaa olla lähellä lasketun ajan ollessa 22.3.

HELMIKUU 

Havanna-Helmi saa pentuja maaliskuun lopulla. Myös Vieno-lampurin juoksu alkoi ja ajankohta astutukselle on helmi-maaliskuun maissa.

TAMMIKUU

28.1.2020 Kävimme Telman kanssa lonkka- ja kyynärkuvissa ja SKL:n lausunto oli B/A lonkat, 0/0 kyynärät. Kuvautin jo näin aikaisessa iässä, koska Telma piti juoksunsa jo 10/2019 ja kasvulinjat olivat pitkissä luissa jo ummessa. MDD-geenipaketti otetaan siltä kun menemme tehosterokotuksille keväällä. Nyt saisi tuo junioriturkki vaihtua pikkuhiljaa.... Ja jos toiveita saa esittää "yläkerran herralle", niin olisi kiva sellaiset pikkupakkaskelit, pliis! Aivan kamalat ilmat olleet tähän päivään saakka, kuraa, märkää, pimeää ja kaksi ensimmäistä on väkisinkin vaikuttanut turkkien kauniina pitämiseen.

VIENON silmätarkastus: terveet silmät terveellä tytöllä. 

 

Sitten ikävämpiä uutisia; Lilyn vointi on mennyt liikkumisen ja ylös- sekä alasnousun suhteen huonommaksi. Ell aloitti sille ns uudensukupolven pitkäaikais kipulääkkeen, josko siitä olisi apua. Kurjaa katsoa, kun koira vanhenee silmissä ja on silminnähdin kipeä. Lily on syntynyt 2010, eli alkaa olla jo seniorikoira mitä suuremmissa määrin.

LAHDEN perinteinen ryhmänäyttely 19.1. jossa olimme Telman kanssa kisaamassa. Tällä kertaa ei sijoitusta parasnarttu luokassa, koska Telma sai ns sileät eli pelkän ERIn. Aika mukava arvostelu kuitenkin ja saan olla tyytyväinen, että tämä likka vaikka riekkuu kehän ulkopuolella vaikka kuin, niin kehässä menee mallikelpoisesti. Kiitos Päivi M Telman esittämisestä ja seurasta! Ja onnittelut ROP-pennusta sekä ROP-veteraanista, joka oli myös rotunsa paras.

Uusi vuosi ja uudet uutiset...

joita ei ole vielä oikeastaan mitään! Havannankoira Helmi kävi silmätarkastuksessa ja silmät olivat terveet. Astutusta kokeillaan viikolla 3 eli pian.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

telma_tuusniemella_kuva2.jpg
toivo_RYP1_2020.jpg
toivo_16082020.JPG

TOIVO yläkuvassa ja TELMA alakuvassa

telma_15082020.JPG
Telma_Lahden_ryhmis2020.jpg