© 2020 by BLOCKHEAD´S. Proudly created with Wix.com

UUTISET 

 

 

 

MAALISKUU

Kävimme Vienon kanssa reissussa, 3.4. on tiineysultra... josta selviää oliko onnistunut reissu eli ei. Havannankoira Helmin masu kasvaa ja synnytys alkaa olla lähellä lasketun ajan ollessa 22.3.

HELMIKUU 

Havanna-Helmi saa pentuja maaliskuun lopulla. Myös Vieno-lampurin juoksu alkoi ja ajankohta astutukselle on helmi-maaliskuun maissa.

TAMMIKUU

28.1.2020 Kävimme Telman kanssa lonkka- ja kyynärkuvissa ja SKL:n lausunto oli B/A lonkat, 0/0 kyynärät. Kuvautin jo näin aikaisessa iässä, koska Telma piti juoksunsa jo 10/2019 ja kasvulinjat olivat pitkissä luissa jo ummessa. MDD-geenipaketti otetaan siltä kun menemme tehosterokotuksille keväällä. Nyt saisi tuo junioriturkki vaihtua pikkuhiljaa.... Ja jos toiveita saa esittää "yläkerran herralle", niin olisi kiva sellaiset pikkupakkaskelit, pliis! Aivan kamalat ilmat olleet tähän päivään saakka, kuraa, märkää, pimeää ja kaksi ensimmäistä on väkisinkin vaikuttanut turkkien kauniina pitämiseen.

VIENON silmätarkastus: terveet silmät terveellä tytöllä. 

 

Sitten ikävämpiä uutisia; Lilyn vointi on mennyt liikkumisen ja ylös- sekä alasnousun suhteen huonommaksi. Ell aloitti sille ns uudensukupolven pitkäaikais kipulääkkeen, josko siitä olisi apua. Kurjaa katsoa, kun koira vanhenee silmissä ja on silminnähdin kipeä. Lily on syntynyt 2010, eli alkaa olla jo seniorikoira mitä suuremmissa määrin.

LAHDEN perinteinen ryhmänäyttely 19.1. jossa olimme Telman kanssa kisaamassa. Tällä kertaa ei sijoitusta parasnarttu luokassa, koska Telma sai ns sileät eli pelkän ERIn. Aika mukava arvostelu kuitenkin ja saan olla tyytyväinen, että tämä likka vaikka riekkuu kehän ulkopuolella vaikka kuin, niin kehässä menee mallikelpoisesti. Kiitos Päivi M Telman esittämisestä ja seurasta! Ja onnittelut ROP-pennusta sekä ROP-veteraanista, joka oli myös rotunsa paras.

Uusi vuosi ja uudet uutiset...

joita ei ole vielä oikeastaan mitään! Havannankoira Helmi kävi silmätarkastuksessa ja silmät olivat terveet. Astutusta kokeillaan viikolla 3 eli pian.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!