Uutiset 2019

Joulukuu

Vuoden kohokohta eli Helsingin Messukeskuksessa pidetyt voittajanäyttelyt ovat takana - ja olen niin onnellinen tuloksista ja muutenkin! Junnutyttömme Telma oli mukana ja hienosti menikin niin esiintyminen kuin tulokset!! 7.12. tulos oli Jun 1/1 eri+SA ja Helsinki Juniori Voittaja titteli! 8.12. vielä paremmin; 1/1 eri+SA, Paras narttu 2 (wau!) ja Juniori Voittaja -19 titteli! Toivo kasvattimme jäi molempina päivinä toiselle sijalle paras uros luokissa. Onnea silti Janina & Katja, hyvin on Toivo kehittynyt ja miehistynyt! 

 

Veteraanimme jäi kotiin, koska Lilyn selkä on vihoitellut jo muutaman kuukauden ja se on ollut nyt tulehduskipulääke kuurilla. Katsotaan ja seurataan tilannetta. Nyt on näin.

30.11. - 1.12. Käväisimme Eestin puolella, Pärnussa kaikkien rotujen näyttelyssä Jennin & Sessan ja Telma oli minulla mukanani. Telma sai tällä reissulla EE Junior sertin ja oli toisena päivänä ROP+ROP juniori. 

Kiitokset Jennille Telman esittämisestä ja Onnea Sessan kahdesta ROP-pentu voitosta!

Kuvassa poseeraus 10 kk ikäisen junnumme kanssa.

Marraskuu

Jyväskylä KV 10.11. tuomarina ruotsalainen Charlotte Laning-Vrethammar; aivan uusi "tuttavuus". Telma oli yksin junioriluokassa ja sai ERIn ilman SAta .... syynä liian "vauvamainen". No, 9 kk ja junnuluokka, tavallaan on kyllä lupa olla vauvamainen...

Arvostelu oli erittäin hyvä:" 9 months old junior feminine bitch, Good head for her age. Nice expression. Beautiful neck. Well angulated. Good body for her age. Still in puppy coat. Moves well. Too much of a baby for CQ, but shows promises for the future"

Blockhead´s I Am Love eli Toivo oli PU3, Janina esitti hienosti sekä Telman että toivon - kiitos Janinalle taas kerran!

Lokakuu

Näyttelyissä ei ole käyty tässä kuussa -  olin käsioperaatiossa ja se osaltaa vaikutti asiaan ;) 

Ainoa näyttely oli Riikassa (Latvia) Baltian Voittaja -19, johon Telma oli ilmoitettu sekä kasvattimme Toivo. Sairastuin mahatautiin ja en itse päässyt matkaan, mutta hyvät ystävät ja Toivon omistajat Katja ja Janina ottivat Telman myös matkaansa.

Tuloksena oli Toivolle vara-cacib > vahvistuu Cacibiksi koska paras uros oli jo intti ja Telmalle Balt JunVoittaja -19 titteli sekä Latvian junnuserti. MAHTAVAA! Erittäin suuret kiitokset Katja & Janina ja lämpimät onnittelut Toivon uudesta tittelistä!! 

Kuvassa Janina ja Telma, odottelen että saisin vielä Toivosta kuvan laitettua.

Syyskuu

Syyskuu toi postista Lilyn Veteraanivalio tittelit: BALT, LV, LT & EE Veteraani valion arvot on vahvistettu! Tyttärensätytär Telma on käynyt pentukehässä hyvillä arvosteluilla, vielä kerran pentuihin ja sitten siirrytään junioriluokkaan ... huh, kovin on lapsen oloinen tämä meidän pentu, mutta ei voi mitään, ikä on mikä on! ;)

Elokuu

24.-25.8. Yhdistyksen järjestämät Rotupäivät Kärkölässä, jonne otin vain perheen hulivili-Telman mukaan. Oli ilo huomata, että niin monta rotuihmistä oli tullut paikalle! Sunnuntain luento "kruunasi" viikonlopun ja antoi varmasti paljon ajattelemisen aihetta itse kullekin.

Telma ehti ennen viikonloppua täyttää 7-kk eli alkaa pikkupentuvaihe olla ohitse. 

Isot kiitokset seurasta Ulla & Riitta koiruleiden kera, ja kuvaajalle Maria Ikoselle samoin PALJON kiitoksia hienoista kuvista! Telma kuvassa oikealla.

17.8. Pentu- ja ryhmänäyttely Tuomarinkartanolla, jossa Telma eli Blockhead´s Kiss With Love oli ROP-pentu hienolla arvostelulla. Tytsä esiintyy ja käyttäytyy hyvin - kiitos handleri Päiville (Funfun) avusta!! 

Elokuun alussa käväisimme Liettuassa, Druskininkain näyttelyssä Ullan ja komean Tatu lampuripojan kanssa. Näyttely oli kolmipäiväinen ja jokaisena päivänä Lily eli Qubic´s Almost A Dream oli ROP-veteraani. Liettuan veteraanivalio titteli hyväksyttiin jo paikan päällä ja nyt pitäisi anoa sekä Latvian että Baltian veteraanivalio tittelit. 

Tatu eli Grey Coats Thief of my heart oli PU2 myös kolmesti, ja siitä tuli Liettuan valio. Onneksi olkoon tätäkin kautta Ulla & Tatu!

Kesä- ja Heinäkuu 2019

Oesfi eli yhdistyksen erikoisnäyttely 27.7. on pidetty, aika mukavin tuloksin: Blockhead´s I Am Love eli Toivo oli valioluokan 1, paras uros luokan 2! Onnea Katja ja Janina!! Päivän pentujen VSP oli Blockhead´s Kiss With Love eli Telma! Esiintyi mallikelpoisesti ja kaikinpuolin kivasti. Veteraaneissa taasen ei tullut SAta vaan Lily sai ns sileät ilman SAta.

BIS koira oli naapurimaasta tullut uros, samoin BIS pentu ja BIS veteraani. 

ONNITTELUT Toivon porukoille, hyvin se kuitenkin meni!!! 

..........

RISTIINA, Mikkeli KR 13.7. oli hieno päivä ainakin ensimmäistä kertaa kehässä vierailleen Blockhead´s Amore Mio eli Remun suhteen, havannaurosten 2.sija ja ensimmäinen sertifikaatti 11-kk iässä IHAN ENSIMMÄISTÄ kertaa näyttelyssä ikinä! Onnea Mika & Heli, KIITOS MIRA KAIKESTA AVUSTA!!! 

Myös lampureissa Lily veteraanin tulos oli hyvä; ROP ja ROP-veteraani. Toman osalta taas meni ns pieleen, se ei kertakaikkiaan käyttäytynyt ollenkaan saaden pelkästään EH:n. 

Heinäkuussa ensimmäinen näyttely oli Viron puolella Pärnussä, jossa olimme naisporukalla liikkeellä; koirat Tatu ja meidän Lily olivat kilpailemassa hyvin tuloksin! Lily saavutti Eestin Veteraani Valio tittelin ja sen mukana saan anottua myös Latvian veteraanivalion arvon. Tatu sai 2 x cacibin ja 3 x sertin ja siitäkin tuli Eestin Valio. Onnea Ullalle Lappeenrantaan!!

........

Kesäkuun alussa kävimme Unkarissa katsomassa perinteeksi (näköjään...) muodostuvan lammaskoirien EuroShown. Tunnelma oli kuin etelässä konsanaan kauniin Balaton-järven rannalla. Kiva ja kuuma reissu, antoisakin omalla tavallaan. 

Toukokuu 2019 

Toukokuun 30.päivä kävimme Kangasniemen kr-näyttelyssä Lilyn kanssa, joka ainoana koirana oli sekä ROP että ROP-veteraani. Sen isompaa menestystä ei tullut, mutta oli kiva nähdä koiratuttuja ja -ystäviä sekä viettää kaunis päivä koiranäyttelyssä.

Mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut, Telma-pentunen kasvaa tasaisesti ja odottelen hetkeä, jolloin voin tuoda sen näytille kehiin. Iloinen, reipas pentu. Ilmat ovat olleet kovin haasteelliset turkinhoidon suhteen, mutta koska näille ei ihminen mitään voi, niin ei voi kuin päivitellä ;) Ainakin valoisat illat ovat vielä. 

 

9.3.2019 

Polvileikkaukseni on tehty kuukausi sitten, toipilaana jatkan kevättä kohti. Nyt vielä kyynärsauvat käytössä, mutta pikkuhiljaa olo ja kunto alkaa kohenemaan. Olen poissa luottamustehtävistä niin kauan kunnes tervehtyminen on lähellä normaalia. 

Lammaskoirapentue on toistaiseksi vielä Tarjan luona Lieksassa, mutta siirtyvät meille kun ovat täyttäneet 7-viikkoa. Varaustilanne on sellainen, että narttupennuista kaksi on vailla hyvää kotia, pennut ovat käyneet ell:n terveystarkastuksessa sekä mikrosirutuksissa; pojilla kaikilla on molemmat kivekset, purennat kaikilla kunnossa, sydän-keuhkoäänet normaalit ja yleisesti pennut jaksavat kuten pitääkin. Jos pentu kiinnostaa, tervetuloa katsomaan ja tutustumaan!

Oikealla kuvissa Telma eli Blockhead´s Kiss With Love 3 kk ja 4 kk, poseerausharjoituksia Sari-ystäväni käsissä :)

 
12.-13.1.2019 

Tarto, Viro kaksi kansallista näyttelyä, joissa molemmissa Lily oli ROP-veteraani ja sunnuntaipäivän näyttelyssä myös ROP. Lauantaina Lily poimittiin 8 parhaan joukkoon veteraaneissa! Sunnuntaina emme jääneet ryhmäkilpailuihin vaan suuntasimme kohti Tallinnaa ja kotimatkaa. Tuomarimme Joyce O´Connor Irlannista ihastui Lilyyn "I love her to bits" ja oli erittäin vaikuttunut miten hienossa kunnossa lähes 8.5 vuotias voi olla. Iso kiitos Jennille esittämisestä ja kaikesta muusta avusta!! Ullalle ja Tatulle kiitokset oikein mukavasta reissuseurasta!!

 

 

UUSI VUOSI 2019​

Vuosi vaihtui suuremmitta ongelmitta, koirat eivät pelänneet raketteja - ne luulivat, että meitä uhkaa joku asia ja "ajoivat" haukkumalla ääntä pois... :D

Näyttelyissä tulee jonkinlainen tauko, kun vasen polveni operoidaan alkuvuodesta; menee tovi ennenkuin olen taas liikenteessä.

Vienon maha kasvaa hyvää vauhtia, pennut syntyvät viikolla 4 ja ultraäänen perusteella siellä olisi useampi pikkuinen tulossa lampurimaailmaan. 

OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA toivottaen kohti sydäntalvea... 

Tarto_2019_LilyBOB.jpg
Telma_13vk.jpg
Telma_4kk_poseeraa.jpg
Telma_junnuvoittaja2019_kuva2.jpg
Telma_10kk_Parnu.jpg
Telma_JKL2019.jpg
Telma_eka_Latvia_JUNW.jpg
Telma_7kk_rotupaivilla.jpg
telma_seisoo_Tuomarinkartano19.jpg

Telma Tuomarinkartanon pentunäyttelyssä 17.8.2019

Telma_tuomari_pk.jpg
toivo_parasuros2_en19.jpg

Yläkuva: Toivo PU2 ja PU1 päivän BIS-koira

Alakuva: Telma Jenni Lönnroosin esittämänä VSP-pentu

telma_vsp_erkkaripentu.jpg
remu_yksin_poseeraa.jpg
Lily_veteraani_Ristiina19.jpg

RISTIINAN KR 13.7.19; yläkuvassa veteraani Lily ja alakuvassa junnu Remu

Remun_eka_CC.jpg

Remu ja ensimmäinen näyttely & ensimmäinen sertifikaatti