uutisia 2018

lily_rigavetW18.jpg
Riika_syysk2018_lily.jpg
Riika_syysk18_arvostelua2.jpg
remu_havanna_6vk.jpg
Lily_vet_porvoo.jpg
HELSINKI 15.-16.12.2018 

Vuoden viimeiset näyttelyt, Helsinki V-2018 ja Voittaja 2018. 

ROP oli ensimmäisenä päivänä "Toivo" eli Blockhead´s I Am Love, toisena päivänä Toivo oli VSP, molempina päivinä voittajatittelit sekä toisena päivänä CACIB. ONNEA paljon Katjalle & Janinalle! Hienosti meni!

Kotoa matkassa oli "Lily" Qubic´s Almost A Dream, joka oli molempina päivinä ROP-veteraani saaden Helsinki veteraani Voittaja-18 ja Veteraani Voittaja-18 tittelit! Toisena päivänä Lily sijoittui vieläpä narttuluokassa upeasti toiseksi! Hyvä me!

SUURET KIITOKSET JANINALLE LILYN ESITTÄMISESTÄ, JENNILLE SAMOIN YÖPAIKASTA JA SEURASTA! Nyt siirrytään joulun viettoon ja uutta vuotta odottelemaan. 

RIIKAN VETERAANIVOITTAJA 2018

11.11.2018 Olimme (taas kuten mieheni sanoo) Latviassa, Riikan voittajanäyttelyssä Ullan ja Jennin sekä koirien Lily, Tatu ja Elsa kanssa. Mukava viikonloppu, vaikka emme rop-koirapalkintoa saaneet kukaan, Lily tosin oli tietenkin ROP-veteraani ja sai otsikon mukaisen tittelin. Elsasta tuli Latvian&Baltian MVA ja Tatu oli hienosti VSP saaden Cacibin, sertin ja Riikan V-18 tittelin.

Ja tällä välin Tarja ilmoitti, että Vienon juoksu on alkanut. Silmät tutkittiin vastikään myös terveiksi, joten päivien laskeminen alkoi.

EIC tulos: Blockhead´s Happy Snow White eli Vieno ei kanna geenimutaatiota EIC-sairauden suhteen. Kiitos Tarja, kun käytit Vienon testissä! 

 
 
Latvia, Reto “ZELTA  RĪGA 2018″ & “RETO GRAND PRIX 2018″

 

Olimme Ullan & Tatu-lampurin kanssa Riikan kupeessa sijaitsevassa näyttelyssä 22.-23.9. Moby kilpailee junioriluokassa ja Lily siis veteraaneissa. Ilmoittautuneita oli neljä lampuria, kaikki Suomesta. Halli on pienehkö, mutta siisti ja hyvällä sijainnilla, oikein mukava tunnelma koko näyttelyssä muutenkin. Lampuri koirana herättää edelleen suurta kiinnostusta ihmisissä, ei ole varmaan kovin tuttu näky katukuvassa - kun ei ole meillä Suomessakaan.

Ensimmäisenä päivänä puolalainen tuomarimme ei tykännyt kenestäkään muusta kuin valioluokan uroksesta, joka ainoana sai SA:n ollen ROP. Lily ja Tatu jäivät ilman samoin toinen valioluokan uros. 

Toisena päivänä tuomari John Walsh/Irlanti taas oli aivan eri mieltä, tulokset olivat sen mukaiset: Tatu oli rop-juniori, Lily ROP-veteraan & VSP. Valitettavasti esittäjältä pääsi Lily kaatumaan.... ontui tuon jälkeen etujalkaansa. Mutta, veteraaniserti Latviasta - hieno homma! 

Havannanpennut 6-viikkoisia 11.9.

 

Helmin eli pentueen emon kasvattajat kävivät katsomassa pennut - ISO kiitos Mako & Tarja, teidän apunne on ollut korvaamaton! Ja kiitos kun kävitte katsomassa pentuset ♥ 

Kuvassa on Remu, joka jää ns perheeseen, eli menee vanhimman poikamme perheeseen ja jos kaikki on ok myöhemmin, tullaan näkemään kehissäkin. 

Muru eli ainoa tyttö menee Järvenpäähän, toinen uros Hugo Saloon. 

Porvoo 65-v juhlanäyttely

 

Olimme Lily ja minä Porvoossa 9.9. yhdessä Jennin ja ihastuttavan Myrsky-lampurin kanssa. Päivä oli syksyinen, mutta mukava ilma - ei kuuma eikä kylmä eikä satanut. Tuomari piti kovasti junnutytöstä ja teki siitä ROPin, Lily oli PN3 sekä ROP- veteraani! Ryhmäkehissä ei kumpaakaan koiraa sijoitettu...

Kiitos Krisse isosti handlausavusta!!! Ja Jennille & Myrskylle mukavasta päivästä! 

Lily_ekakerta_vetlk.jpg
Lily siirtyi veteraaniluokkaan, Helsinki Vet-Care syysnäyttely 1.9.2018

Lily täytti 8-vuotta ja oli aika siirtyä veteraaneihin; niinpä käväisimme ensimmäisen kerran Helsingissä, jossa Lily oli ROP-ROP-veteraani. Isot KIITOKSET VEERA BOVELLAN Lilyn esittämisestä!! Ja kaikesta muustakin  avusta! Mukava syksyinen päivä, kohta siirrymme hallinäyttelyihin. 

Toma_BaltVoittaja2018.jpg

Tallinna 19.8.2018 Baltian Voittaja -18, Blockhead´s Johnny B Good ´Toma`

Olimme liikkeellä Jennin ja viehättävän junnunartun Myrskyn kanssa näyttelyssä, jossa Kari Järvinen arvosteli. Koiria oli 10 ilmoitettu ja kaikki olivat paikalla. Olimme aika pöllähtäneitä kun tuomari valitsi ensin parhaaksi urokseksi meidän TOMAN ja sitten parhaaksi nartuksi Myrskyn, joka oli ROP ja Toma VSP. Toman tittelirivistöä komistaa nyt BALTV-18 sekä neljäs CACIB tuli palkinnoksi. 

Toma_Mikkeli_INT.jpg

Mikkeli 28.7.2018 

Mikkelin kansainvälinen näyttely pidettiin helteisissä merkeissä, koiria oli ilmoitettu yhteensä neljä, mutta kukaan muu kuin Toma ei tullut paikalle... Tuomari antoi näin ollen Tomalle ROP+CACIB+sertifikaatin mukavin arvosteluin ja kommentein. Emme jääneet ryhmiin kuumuuden takia. 

Lily_BIS_erkkari2018.jpg

Lily BIS Rodun Erikoisnäyttelyssä 2018

 

Vanhaenglanninlammaskoirien erikoisnäyttely oli Hauholla, Wuolteen kartanolla 21.7. Koiria oli ilmoitettu 42, ja meiltä oli 2 eli äiti-Lily ja poika-Vellu näyttelyssä.

Päivän yllättäjä oli LILY, joka valittiin BIS koiraksi !!! Kiitos Jenni Lönnroosille Lilyn ja Toman esittämisestä!!! Toma oli luokkansa kolmas ERI laatuarvostelulla. Tuomarina näyttelyssä oli arvostettu Ray Owen, knl Ambelgait UK.

Toma_Parnussa_liikekuva.jpg

Pärnu, Eesti 2 x KV näyttely

 

Toma ensimmäisen kerran nuorissa ulkomailla, ikää vajaa 19kk. Matkassa kivan ja komean junnupojan Tatun & Ullan kanssa Pärnussa Eestinmaalla. Kaksipäiväinen näyttely oli viedä mehut meistä, koska oli todella kuuma viikonloppu. Ensimmäisenä päivänä Tatu oli ROP+ROP juniori, Toma PU2 +CACIB, toisena päivänä Toma oli ROP+CACIB ja Tatu PU3, ROP-juniori. Onnittelut vielä kerran Ullalle ja Tatulle! Ja iso kiitos Dinalle, joka esitti Toman molempina päivinä, Veeralle kiitos ryhmään viemisestä!! Tästä alkoi sitten se "cacibputki" .... Kaunista kesää kaikille!

Toman sivuliikkeitä Pärnussa

Toma_EEJW18.jpg

.... mietteitä...

Odotan kovasti Lilyn ensimmäisiä veteraaniluokkia, turkki on kunnossa ja Lily nauttii näyttelyistä. Se on ollut aina ilo viedä ja esittää. 

Poikansa Toma on nuoresta iästä huolimatta kerännyt jo mukavan kasan eri titteleitä sekä sertejä ja cacibeja. Nuortenluokan esiintymisestä tuli kerralla 2 x cacib, samoin seuraavassa luokassa. Ruotsin sertifikaatti odottaa, että Toma saa FIMVA -arvoon tarvittavan sertifikaatin yli 2-vuotiaana - joskus talvemmalla se voi olla mahdollista. 

Ensimmäinen havannapentuekin syntyi heinäkuun 31.pv - Helmistä tuli toistamiseen äiti. Pennut menevät kaikki hyviin koteihin, kunhan sen aika on. 

BLOCKHEAD´S JOHNNY B GOOD  `Toma` EEJV-18

Toivo_EEV18.jpg

BLOCKHEAD´S I AM LOVE `Toivo` EEV-18, EE MVA

Toma_Veeran_kanssa_Jarvenpaa.jpg

TOMA JA VEERA Järvenpäässä

Toma_Parikkala_takaosa.jpg
Toma_rop_imatra2018.jpg
toma_lahti2018.jpg
Toma_rop_vsp_sylvi.JPG

Alakuvassa Toman Ruotsin ruusukkeet voittajanäyttelystä Tukholmassa

Toman_ruotsin_ruusukkeet.jpg

Tallinna, Eestin Voittajanäyttely 2.-3.6.2018

 

Viimeistä kertaa Junioriluokassa Toman kanssa, tuloksena PU3, VSP Juniori ja EEJV18 titteli. Toivo eli BLOCKHEAD´S I AM LOVE oli ROP saaden myös EEV-18 tittelin sekä sertin + CACIBIN. Onnea tuhannesti Katjalle & Janinalle!! 

TOUKOKUU

30.5.2018 Toman EIC tulos: terve/ei kantaja, PCD: terve/ei kantaja, CA: terve/ei kantaja, MDR1: terve/ei kantaja sekä silmätarkastus 1.6.: täysin terveet silmät.

 

Iitti 26.5.2018 ryhmänäyttelyssä Toman kanssa. Kaksi koiraa oli ilmoitettu, mutta toinen ei ilmestynyt paikalle ja Toma oli siis ainoa ollen ROP ja sai luonnollisesti sertifikaatin. ISOT KIITOKSET Krisselle Toman esittämisestä!!

Järvenpää kaikkien rotujen näyttely 12.5.2018, tuomarina Tarja Löfman ja kuuma hellepäivä... Yhdessä Veeran ja Päivin kanssa aamuvarhain lähdimme matkaan, Päivillä serra-Bina joka on melkein samanikäinen kuin Toma ja Veera lähti esitysavuksi useammalle rodulle. Ensin oli Bina kehässä ollen ROP, sitten Toma joka niinikään oli ROP ja ryhmässä Toma poimittiin 6 parhaan joukkoon! Hienoa! Sertit tuli molemmille roduille, onnittelut Binalle! Isot kiitokset sekä Päiville että Veeralle koirani esittämisestä!   

Ensimmäinen ulkonäyttely 5.5.2018 - Parikkalan ryhmis 1, 5/6. Kevät pitäisi olla mielestäni pidemmällä, mutta hyytävän kylmä lauantaiaamu ja kohti Parikkalaa yhdessä Päivin (Funfun-knl) ja serra-Hipun sekä Toman kanssa. Molemmat koirat olivat ROP-koiria, Toma sai taas sertin ja Hipun hieno päivä jatkui RYP2 sijoituksella! Meidän nuorukaisen esitti rotukehässä Päivi ja ryhmäkehässä Ella: ISOT KIITOKSET teille molemmille!! Pikkuhiljaa alkaa tämä rennon otteen omaava koiramme oppia mitä pitää tehdä kun on näyttelyremmin päässä... aikaa menee, mutta ehkä lopputulos on sen arvoinen. Taas kerran sain kehuja kuinka kauniisti liikkuva koira Toma on ja sitähän se ainakin osaa. :)

HUHTIKUU

21.-22.4.2018 Latvia Reto Kaikkien rotujen näyttelyviikonloppu. Tutustuimme uusiin kavereihin; whippet Diesel ja emäntänsä Anne, joiden kanssa lähdimme Toman kanssa reissuun. Se meni hyvin, ei ongelmia auton tms kanssa ja koiratkin saivat mitä haettiin. Toma oli molempina päivinä VSP saaden Latvian Juniori Muotovalion arvoon tarvittavan sertifikaatin ja samalla kertaa Baltian Juniori Muotovalion arvon. :) Annen koira Dieseli oli lauantaina ROP + RYP3 - onnea heille tästä!!

Vienon juoksu alkoi - astutus noin toukokuun ensimmäinen viikko.

Blockhead´s Happy Snow White (eli Vieno) sai terveen paperit geenitestien suhteen: PCD +/+ (ei kant.=terve), MDR1 +/+ (ei kant.=terve), CA +/+ (ei kant.=terve) sekä hemofiliatulos samoin +/+. Muutenkin raportin mukaan on terve lampurityttö testien osalta. Lonkathan Vienolla ovat B ja kyynärät 0/0 sekä silmät terveet. Odottelemme juoksua alkavaksi tässä kuussa.

 

 

MAALISKUU

30.3.2018 Imatra, KR ja tuomarina tällä kertaa Paavo Mattila. Paikalla oli vain uroksia, kaksi valioluokan, yksi nuorten luokan ja kaksi junioripoikaa; Toman kilpailee vielä toistaiseksi junnuissa. Päivä oli hieno ja Toma oli ROP saaden myös sertin. Paavo Mattilan arvostelu: "Erittäin kaunis nuori uros. Hyvänmallinen pää. Erittäin hyvä runko ja luusto. Sopivat kulmaukset. Hyvä karva. Liikkuu erittäin hyvin. Miellyttävä käytös".

Toman esitti Sanna Hämäläinen, jonka autolla olimme liikkeellä - suuret kiitokset Sanna, avusta ja seurasta sekä kyydityksestä, kiitos ja onnea Päivi M (Funfun-knl), jonka serrajunnu oli myös ROP. Käväisivät myös ryhmässä, mutta siellä ei näihin meidän junnuihin edes katsottu... ;)

Lahti KV, tuomarina Juha Putkonen, meni hienosti nuorella pojalla! Toma eli Blockhead´s Johnny B Good oli ROP ja sai serttin. Ryhmässä ei menestystä, mutta kokemusta tuli. Kiitokset Heidi Tauriainen, että esitit Toman todella kauniisti!

Puolet maaliskuusta menikin sairastellessa, kova oli tauti, ja toivottavasti se on nyt selätetty. Toipumisen suhteen voi mennä vielä vähän aikaa...

 

HELMIKUU

Toman lonkkakuvaustulokset tulivat, ei ihan niinkuin kuvien perusteella, mutta tämä on SKL ja näin se nyt on. Lonkat siis A/C ja kyynärpäät 0/0. Eli siis ok, mutta tulos ei niin hyvä kuin mitä odotettiin.

 

TAMMIKUU

16-2-2018 Käytin Toman lonkka- ja kyynärpääkuvissa, tulosta odotellen toiveikkaana - sillä kuvien perusteella ei pitäisi olla näiden suhteen huomauttamista.

 

11-2-2018 Tallinna ´Winter Cup 2018`

Ulla & Tatu pennuissa, Veera sekä minä & Toma junnuissa liikenteessä... Mukavat tulokset: Tatu oli ROP-pentu ja Toma oli VSP juniori. Jahka Liettuan JunValio vahvistus tulee, saan haettua Tomalle myös Eestin Juniori Valion arvon.

Päivän tuomari olikin erikoinen tuttavuus (todella...), hän kielsi Veeraa esittämästä KOIRIA, "anna koiran mennä mihin menee" tokaisu. Remmiä ei saanut pitää suorana, sen piti laskeutua alas koiran viereen. Outoa, eikä seisottaa saanut - ja tämä sääntö koski vain Veeran esittämiä eli Tatua ja Tomaa. Todella outoa...!??

 

Ensimmäinen ulkomaanreissu Toman kanssa, Kaunaksessa Liettuassa. Saavutuksena 2 x JunROP + JCC, ensimmäisenä päivänä VSP ja toisena päivänä ROP. Näin ollen odotan postia Liettuan kennelliitosta: *JunioriValio*. Suuret kiitokset Ullalle /knl Grey Coats ja Annelille hyvästä seurasta ym. Anneli osasi hyvin esittää Toman, kiitos tosi paljon! Kuvissa "tyylinäytteitä" ;)

2017 JOULUKUUN uutisia

Päivityksiä vuoden viimeisistä näyttelyistä. Kävimme kaikki kolme Messukeskuksen näyttelyä Toman kanssa, "saaliina" POHJOISMAIDEN JUNIORI VOITTAJA 2017- titteli. Ruotsin Voittajaan menimme seuraavana viikonloppuna, siellä "suoritus parani" eli Toma (Blockhead´s Johnny B Good) oli upeasti ROP- valiouroksen jälkeen PU2, sai RUOTSIN JUNIORI VOITTAJA 2017- tittelin sekä Ruotsin sertifikaatin JA Crufts Qualification - tällä viimeksi mainitulla saa osallistua Cruftsin näyttelyyn, edellytyksenä sinne rekisteröitymiselle on saada tietyistä näyttelyistä tämä maininta. Tuhannet kiitokset Elisalle & Latelle & Harrylle Messukeskuksen viikonlopusta, seurasta ja kaikesta, samoin Jennille & Elsalle sekä Päiville & Prinssille matkaseurasta ja avusta Ruotsin Voittajassa!! HYVÄÄ JOULUA TEILLE KAIKILLE! Lauralle, Janinalle, Veeralle - ISO kiitos koiriemme esittämisestä ja toivottavasti näemme 2018 samoissa merkeissä!